O nas

Od dawna naszym marzeniem było otwarcie w Polsce prawdziwie włoskiej pizzerii. Zamiłowanie do pizzy, do Włoch nie jest przypadkowe. Jeszcze kilkanaście lat temu mieszkaliśmy we Włoszech. Po podjęciu decyzji o otwarciu pizzerii wyjechaliśmy do Italii ponownie. W jednej z zaprzyjaźnionych restauracji otrzymaliśmy recepturę oryginalnego ciasta i zostaliśmy przeszkoleni jak sporządzać tradycyjną włoską pizzę.

Wspaniały smak naszej pizzy jest wynikiem dbałości o każdy etap produkcji.
Starannie przygotowana receptura ciasta, dobór oryginalnych Włoskich  składników zapewniający najlepszy smak, ręczny wyrób i wypiek pizzy w piecu opalanym drewnem gwarantują zadowolenie naszych klientów. Do ciasta używamy mąki z miękkiego ziarna, oczyszczonej, charakteryzującej się wysoką zawartością protein. Mąka pochodzi z najwyższej jakości wyselekcjonowanych ziaren pszenicy pochodzenia włoskiego. Korzystamy z oliwy z oliwek extra vergine, wyciskanej z serca oliwek najwyższej jakości. Stosujemy sól morską, której gruboziarnista struktura nadaje ciekawy i apetyczny wygląd potrawom.

Nazwa pizzerii również nie jest przypadkowa. Tomato – pomodoro z języka włoskiego to pomidor, natomiast sama nazwa Tomato kojarzy się z naszą miejscowością, w której mieszkamy - Tomaszów.

Pizza Tomato- pomodoro  to rodzinna pizzeria, tworzona od podstaw z ogromną pasją oraz zaangażowaniem każdego z nas. Jako nieliczni pamiętaliśmy również o najmłodszych klientach – specjalnie dla nich przygotowaliśmy kącik do zabaw. A dla nieco starszych – transmisje meczów na żywo i dostep do internetu.